محمد رضا قنبریان وکیل دادگستری و از کاندیداهای عضویت در هیأت مدیره دوره یازدهم کانون وکلای دادگستری استان اصفهان بود.
قنبریان در سال 1380 با کسب رتبه اول اختبار کانون وکلای دادگستری اصفهان عضوی از نهاد شریف وکالت گردید.
وی در دوره ششم و هفتم هئیت مدیره سمت دادیار انتظامی را بر عهده داشت که البته در دوره هفتم معاونت آموزش و تحقیقات دادسرای انتظامی را نیز عهده دار بود.
قنبریان در دوره هشتم و نهم کانون وکلای دادگستری اصفهان عضو علی البدل هئیت مدیره بود.
در دوره نهم و دهم قنبریان عضویت هیات امنای داوری و دبیر مرکز هیات امنای مرکز داوری کانون دادگستری را بر عهده داشت.
از شاخص ترین خدمات قنبریان برگزاری 10 دوره فشرده آموزش اخلاق حرفه ای در کانون وکلای دادگستری بود که باعث گردید که 20 درصد ورودی پرونده های تخلفاتی وکلا کاهش یابد.
پایگاه خبری حقوق نیوز در مصاحبه ای با محمدرضا قنبریان به انعکاس دیدگاه های وی درباره مشکلات وکلا و کانون های دادگستری و همچنین راهکارهایی در جهت حل این مشکلات پرداخته است.
وظیفه کانون های وکلای دادگستری اشتغالزایی نیست
قنبریان از حجم بالای دانش آموختگان رشته حقوق انتقاد می کند و می گوید : چرا باید بسیاری از جوانان به سمت تحصیل در رشته حقوق سوق داده شوند و جامعه با خیل فارغ التحصیلان بیکار این رشته مواجه گردد که از تخصص و توانایی لازم برای حرفه وکالت برخوردار نیستند، در حالیکه همین جوانان با تحصیل در رشته های فنی پس از 4 سال تخصص لازم برای ورود به بازار کار را دارا خواهند بود.
از سوی دیگر قنبریان معتقد است که وظیفه رسیدگی به نارسایی هایی که در ارگان های مختلف وجود دارند و خیل فارغ التحصیلان بیکار رشته حقوق را ایجاد کرده اند با کانون وکلای دادگستری نیست.
وی معتقد است ضعف عملکرد نهادهایی همانند آموزش عالی موجب رشد تصاعدی فارغ التحصیلان رشته حقوق شده است و کانون های وکلای دادگستری برای اشتغال این افراد وظیفه ای ندارند، آن هم در شرایطی که بسیاری از وکلا با مشکلات حرفه ای و معیشتی بسیاری مواجه هستند.
سیاه نمایی وکلا زمینه ساز نقص شأن آنان است
قنبریان با انتقاد از سیاه نمایی از وکلا در نهادهایی همانند صدا و سیما که در آن سریال هایی تولید می شود که در آن وکیل شیطان و یا شیاد معرفی می شود، این امر را زمینه ساز نقص شأن وکلا در جامعه می داند.
علت هجمه به نهاد وکالت و کانون وکلای دادگستری
قنبریان معتقد است از زمان برنامه سوم توسعه و با تصویب ماده 187 ، نهاد وکالت همواره دغددغه حفظ موجودیت را داشته است. وی می افزاید اگر این دغدغه برای وکلا وجود نداشت آنها به لحاظ رسالت عظیم انسانی و وظیفه خطیر احقاق حق به اموری می پرداختند که شاید برای حاکمیت البته در معنای قوای اجرایی و نه نظام سیاسی چندان مطلوب نبود. وی نهاد وکالت را نهادی می داند که از اعمال نظر شخصی در قانون جلوگیری کرده و یکی از علل هجمه به این نهاد را همین موضوع تلقی می کند.
قوانین مالیاتی، قوانینی خوب که بد اجرا می شوند
به عقیده قنبریان قوانین مالیاتی در ایران قوانین خوبی هستند که در جهت شفاف سازی تنظیم شده اند اما این قوانین به روش های بسیار بدی اجرا می شوند و امید است کانون های وکلای دادگستری در جهت شفاف سازی و اجرای درست و متناسب قوانین با اداره دارایی رایزنی هایی داشته باشند.
کمیسیون ها در کانون وکلا باید پویاتر باشند
قنبریان تخصص گرایی، فعال سازی، تعدیل کمیسیون ها و اعضای آنها به صورت تخصصی، رصد و نظارت هئیت مدیره بر فعالیت کمیسیون ها و ایجاد هدف های راهبردی برای آنها را از مواردی تلقی می کند که می توانند در پویایی کمیسیون ها موثر باشند.
پایگاه خبری وکیلنا