آیا نکات حقوقی لازم را در مورد خرید و اجاره املاک می دانید؟

آیا نکات حقوقی لازم را در مورد خرید و اجاره املاک می دانید؟

آیا نکات حقوقی لازم را در مورد خرید و اجاره املاک می دانید؟

مسکن، نیاز اساسی انسان است. در هر چیزی می توان صرفه جویی کرد اما چشم بر این نیاز نمی توان بست. رمز رونق کسب و کار مشاوران املاک همین است. فروش و اجاره خانه و مغازه، شهروندان را به بنگاه های املاک می کشاند.

معاملات املاک نزد مشاوران املاک و دفاتر اسناد رسمی منعقد می شود اما آمار نشان می دهد. مردم مراجعه به مشاوران املاک را برای خرید، فروش و اجاره ترجیح می دهند، رونق کسب و کار بنگاهی ها باعث شده که تعداد مشاوران املاک در تهران افزایش پیدا کند. در حال حاضر، در برخی از محلات شهر تهران، تعداد بنگاه های املاک از بقای آن ها هم بیشتر است.

برخی از شهروندان برای انعقاد اجاره و بیع، به مشاوران املاک مراجعه می کنند. آگاهی صاحبان این مشاغل از ظرایف قانونی و بی اطلاعی برخی مشتریان شرایطی را فراهم می آورند که گاه حقوق شهروندان در جریان معاملاتی که انجام می شود، نادیده گرفته می شود. راه مبارزه با این مشکل، اطلاع رسانی به شهروندان است. نگرانی شهروندان در هنگام معامله در دفاتر املاک، به خاطر نا آگاهی آن ها از قوانین و مقررات است.

اتفاق مهمی که در سال های اخیر روی داده و به کمک رعایت قانون در بنگاه های املاک آمده، سامانه اینترنتی املاک است. سامانه اطلاعات مدیریت معاملات املاک و مستقلات کشور با هدف شفاف سازی اطلاعات معاملات املاک و مستغلات کشور و در راستای ساماندهی امور مسکن، به صورت یک پارچه با سایر سیستم های این حوزه طراحی و پیاده سازی شده است.

نرخ کمیسیون

پیش از هر چیز، آن چه می تواند موضوع سوء استفاده در دفاتر مشاوران املاک قرار بگیرد نرخ کمیسیونی است که خریدار و فروشنده یا دو طرف قرارداد اجاره پرداخت می کنند. حداکثر نرخ خدمات کارمزد دریافتی واحدهای صنفی مشاوران املاک تهران در سال 1379 تصویب شده و یک بار در سال 1380 اصلاح شده است. مشاوران املاک تنها بر اساس این نرخ ها می توانند از مشتریان خود پول دریافت کنند.

این نرخ ها بر اساس درصدهای زیر محاسبه می شود:

1.    برای معاملات املاک تا 30 میلیون تومان از هر طرف معامله نیم درصد مبلغ مورد معامله.

2.    برای معاملات املاک از 30 میلیون تومان تا 50 میلیون تومان، برای 30 میلیون تومان اول نیم درصد و برای مازاد آن نسبت به مبلغ مازاد از هر طرف معامله 75 صدم درصد برای معاملات املاک از 50 میلیون تومان تا 100 میلیون تومان برای 30 میلیون اول نیم درصد و مازاد آن تا 50 میلیون تومان 75 صدم درصد و برای مازاد آن نیم درصد از هر طرف معامله برای معاملات املاک بیش از 100 میلیون تومان، برای تا 100 میلیون تومان آن طبق بندهای 1 و 2 و 3 مصوبه مذکور و برای مازاد آن میزان 25 صدم درصد به عنوان کارمزد از هر طرف معامله اخذ شود.

سامانه اینترنتی املاک

اتفاق مهمی که در سال های اخیر روی داده و به کمک رعایت قانون در بنگاه های املاک آمده، سامانه اینترنتی املاک است. سامانه اطلاعات مدیریت معاملات املاک و مستقلات کشور با هدف شفاف سازی اطلاعات معاملات املاک و مستغلات کشور و در راستای ساماندهی امور مسکن به صورت یک پارچه با سایر سیستم های این حوزه طراحی و پیاده سازی شده است. این سیستم در مرحله اول به صورت پایلوت در شهرستان شمیرانات و شهر تهران و از تاریخ اول آذر ماه سال 1387 در کل کشور به بهره برداری رسیده است.

توجه ودقت کافی از سوی مشتری، بیش از هر چیز دیگری می تواند در رعایت حقوق مراجعه کنندگان به مشاوران املاک موثر باشد. در هنگام معامله در بنگاه املاک، باید برخی نکات را در نظر داشت. قبل از هر چیز باید بررسی کرد که آیا صاحب بنگاه املاک دارای مجوز از اتحادیه صنف مشاوران املاک هست یا خیر. با مراجعه به سایت اتحادیه صنف مشاوران املاک کشور، می توان از این موضوع اطمینان حاصل کرد. سند ملک باید از سوی خریدار یا مستاجر بررسی شود تا نام موجود در سند با نام طرف معامله انطباق داشته باشد، صاحب بنگاه باید امضای طرف معامله را تایید کند.

پایگاه اطلاع رسانی وکیلنا
 



+ 0
مخالفم - 0
نظرات : 0
منتشر نشده : 0

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید

درباره سایت وکیل نا

سایت وکیل­ نا به منظور اطلاع­ رسانی و آگاهی ­بخشی به عموم مردم و اکثرا کسانی که دانش تخصصی حقوقی نداشته و در زندگی روزمرۀ خود ممکن است با مسائل حقوقی و قضایی مواجه شوند ایجاد گردیده است.

درج آگهی در وکیل نا برای عموم وکلا آزاد است و مسئولیت اطلاعات وارد شده با آگهی دهنده می‌باشد. لطفا قبل از هر گونه اقدام از اعتبار و کیل مربوطه مطمئن شوید.

© تمامی حقوق این سایت برای وکیلنا محفوظ است.

/ طراحی و اجرا: آرادپرداز